Vanlige spørsmål

Her har vi listet opp ofte stilte spørsmål med svar. Forhåpentligvis finner du svar på ditt spørsmål her, eller så er du selvfølgelig velkommen til å kontakte oss.

Hva er Behandlernettverk.no?

Vi er en gratis tjeneste for deg som vil ha nye behandlingsoppdrag for pasienter med helseforsikring hos våre samarbeidspartnere. Ved å registrere deg og ditt arbeidssted kommer du til å være synlig for oss og kundene dine. Vi kan fortløpende vurdere deg for nye behandlingsoppdrag basert på plassering, kompetanse og tilgjengelighet.

Jeg finner ikke klinikken min?

For at en klinikk skal kunne være synlig må den være registrert og godkjent av minst én av våre partnere. Om du er usikker på om klinikken er registrert må du kontakte den som er ansvarlig for klinikken.

Hvordan fungerer booking-systemet?

Online booking integrasjon med ditt journalsystem gjør at vi enkelt og sikkert kan booke nye behandlingsoppdrag. Dette forenkler hverdagen for alle parter, og du som leverandør får bestillinger med all nødvendig informasjon inkludert.

Integrasjonen aktiveres i behandlernettverk.no av den som administrerer klinikken. Det er informasjonen som registreres i plattformen som gir oss tilgang til din og/eller klinikkens timeliste.

Om du ikke har en integrasjon med oss fra før kan du sende en bestilling til din systemleverandør for å få nødvendig informasjon for registrering. Det er viktig at din systemleverandør bekrefter at alle nødvendige innstillinger har blitt gjort i systemet ditt før integrasjonen aktiveres. Når du har nødvendig informasjon følger du enkelt veilederen i behandlernettverk.no og aktiverer integrasjonen på egenhånd.

Finner ikke systemet mitt / trenger hjelp med integrasjon

Flere systemer er på vei og de kommer til å bli annonsert i oversikten. Kontakt gjerne din systemleverandør og hør hvor langt de har kommet, eller tips oss om hvilke systemer vi burde prate med. Du kan nå oss via e-post her: info@behandlernettverk.no

Hvordan får jeg betalt for oppdrag?

Våre partnere (forsikringsselskapene) krever en elektronisk faktura fra deg som leverandør. Når du sender en faktura følger mottakeren den betalingsinformasjonen som har blitt angitt i fakturaen, som du enkelt kan følge opp i banken din.

Fakturerer du med KID og har integrasjon fra bank til ditt fakturasystem skal alt være ivaretatt. (De fleste som fakturerer med KID har en OCR-avtale med banken som sørger for at innbetalinger matches med fordringer i regnskapssystemet, og avstemming utføres automatisk.)

Fakturerer du uten KID vil betalingene merkes med ditt fakturanummer, og du må avstemme innbetalinger i banken din manuelt.

Hvordan sender jeg en elektronisk faktura?

De fleste oppretter og sender EHF-faktura direkte fra sitt journalsystem. Med ditt journalsystem som utgangspunkt slipper du å registrere timer eller tilleggsinformasjon manuelt i andre løsninger.

Våre oppdragsgivere har krav om tilleggsinformasjon i behandlingsoppdragene som utføres, noe som blir ivaretatt når du fakturerer fra ditt journalsystem. Fakturerer du fra et annet system kan det hende du må oppgi tilleggsopplysninger manuelt eller bruke en alternativ oppgjørsløsning.

Mer informasjon om korrekt fakturering og kjente systemer finner du på denne siden: Hvordan sende EHF-faktura for behandling?

Hva er fakturavalidering?

Fakturaer til oppdragsgivere i Behandlernettverk.no valideres automatisk. Det gjøres en kontroll for å sikre at alle nødvendige opplysninger for oppgjør er inkludert og at det er innenfor oppdragets dekning.

Ved avvik eller avvisning sendes e-post til firmaet som har utstedt faktura. Varsel sendes til e-postadressen som er oppgitt for firmaet eller spesifisert e-post for fakturavarsling.

Våre oppdragsgivere har ulik frekvens for fakturavalidering, men du som leverandør skal under normale forhold kunne forvente en tilbakemelding innen to arbeidsdager om mulige avvik eller avvisning.

Hva er et aksesspunkt?

Et aksesspunkt sørger for at dine elektroniske dokumenter (f.eks. EHF-faktura) når rett mottaker digitalt, og at dokumentene inneholder alle nødvendige opplysninger. Enkelte aksesspunkt sørger også for validering og konvertering slik at kun godkjente dokumenter når mottakerens innboks/ system.

Alle systemer som produserer eller mottar elektronisk faktura har tilknytning til et aksesspunkt, enten integrert i systemet eller som en integrasjon hvor kunde må tegne egen avtale.

Hva er SakID?

SakID er en unik referanse for kvalitetssikring av oppdrag:

  • Sikrer anonym behandling i henhold til GDPR
  • Følger hele forløpet til endt skadeoppgjør
  • Saksvilkår hentes elektronisk inn i behandlers system
  • Kontroll av behandlingsforløpet hindrer feilfakturering
Har du spørsmål om et behandlingsoppdrag med SakID kan du alltid gå inn på sakid.no/oppslag og søke opp aktuell SakID hvor informasjonen er tilgjengelig i sanntid, kryptert og anonymisert.